10.04.2012

MAJLIS KONVOKESYEN INSTITUSI LATIHAN KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (ILKKM) 2012


MAJLIS KONVOKESYEN INSTITUSI LATIHAN
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA (ILKKM) 2012


Majlis Konvokesyen Institusi Latihan Kementerian Kesihatan Malaysia (ILKKM) 2012, yang dikelolakan oleh Bahagian Pengurusan Latihan (BPL), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) akan diadakan selama 4 ( empat) hari bermula 13 hingga 16 Oktober 2012, bertempat di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB), Sultan Azlan Shah, Ulu Kinta Perak.

Seramai 9361 graduan dari 26 Institusi Latihan KKM seluruh negara yang telah berjaya menamatkan pengajian pra-perkhidmatan di peringkat diploma dan sijil yang merangkumi 13 disiplin dalam bidang kesihatan dan Latihan dalam perkhidmatan bagi 33 kursus lanjutan/pos-basik turut akan menerima diploma lanjutan serta sijil pos-basik masing-masing pada majlis ini.

Majlis graduasi dan perasmian konvokesyen  akan disempurnakan oleh YB Dato’ Sri Liow Tiong Lai, Menteri Kesihatan Malaysia, pada 13 Oktober 2012, bermula jam 9.00 pagi. Sempena majlis ini juga, buat julung kalinya Bahagian Pengurusan Latihan KKM akan melancarkan “Coffee Book Table yang memuatkan sejarah 50 tahun perjalanan Institusi Latihan KKM  di negara ini.

Sementara itu, Pesta Konvokesyen turut akan diadakan sehari lebih awal iaitu pada 12 sehingga 16 Oktober 2012, dengan pelbagai aktiviti antaranya Forum Perdana Ehwal Islam, Gerai-Gerai Jualan, Gerai Pameran, Pemeriksaan Kesihatan, Kuiz Kesihatan dan lain-lain di perkarangan KSKB Sultan Azlan Shah. Orang ramai adalah di jemput hadir bagi memeriahkan majlis ini pada tarikh berkenaan.

Setiausaha Bahagian
Bahagian Pengurusan Latihan
Kementerian Kesihatan Malaysia

3 Oktober 2012


No comments:

Post a Comment